Trouwlocaties in gemeente Bronckhorst

Binnen de gemeente Bronckhorst kunt u, naast de trouwzaal en de raadzaal in het gemeentehuis, kiezen uit een aantal mooie trouwlocaties met elk hun eigen charme.

Op de pagina 'Huwelijk en geregistreerd partnerschap' vindt u alle informatie die nodig is voor de melding voorgenomen huwelijk.

Gemeentehuis in Hengelo

In het gemeentehuis van Bronckhorst kunt u in twee zalen uw jawoord geven. In de modern ingerichte trouwzaal kunt u met ongeveer 25 gasten terecht. Daarnaast is de raadzaal met zijn panoramaramen met uitzicht over de weilanden en de Hengelose kerktoren als trouwzaal te gebruiken. Deze is geschikt voor grotere gezelschappen tot ongeveer 100 mensen. De trouwzaal is rolstoeltoegankelijk, de raadzaal is toegankelijk voor rolstoelen met een maximale breedte van 70 cm.

Telefoonnummer van de locatie: (0575) 75 02 50.

Kapel in Bronkhorst

Midden in het oudste stadje van ons land ligt de N.H-kapel van Bronkhorst. De kapel is in 1344 gesticht door Gijsbert V van Bronckhorst en zijn vrouw Catharina van Leefdael ter ere van de heilige maagd Maria en Sint Maarten. In 1964 werd de restauratie ter hand genomen en is de kapel zoveel mogelijk in oude luister hersteld. De kapel biedt plaats aan 100 personen.

Website: trouwkapelbronkhorst.nl
Contactpersoon: De heer en mevrouw Klompenhouwer (0575) 45 13 14 of de heer Peters (0575) 45 13 38

Kasteel Keppel in Laag-Keppel

Kasteel Keppel ligt op een eiland tussen twee takken van de Oude IJssel in Laag-Keppel. Op heel oude grondvesten werd het huidige gebouw, na een verwoesting in 1582, begin zeventiende eeuw weer opgebouwd. Op het terrein kan de bezoeker de geschiedenis van het huis aflezen aan de kleur en vorm van de stenen en aan muurankers, gevelstenen en ingemetselde kogels. Opvallend zijn ook de watermolen en de portrettengalerij van Europese vorsten uit de 18e eeuw die onderdeel is van het interieur van de grote zaal. In de mooie trouwzaal is plaats voor maximaal 100 personen. Deze locatie is niet rolstoeltoegankelijk.

Contactpersoon: Mevrouw Visser

Kasteel Vorden in Vorden 

Het kasteel stamt uit 1315 en was toen eigendom van het geslacht Van Vorden. Omstreeks 1580 is het huidige gebouw ontstaan. In 2005 is het kasteel in particuliere handen gekomen en grondig gerestaureerd. Het stijlvolle maar ook huiselijke kasteel is opengesteld voor huwelijken, vergaderingen en overnachtingen. In één van de bijgebouwen is een brasserie. De trouwzaal is fraai ingericht in 17e - 18e eeuwse stijl. U kunt in het kasteel terecht voor uw jawoord maar ook voor de receptie, het diner/feest en de huwelijksnacht. De trouwzaal is geschikt voor 60 tot 80 personen. Deze locatie is niet rolstoeltoegankelijk.

Website: kasteelvorden.nl
Contactpersoon: Mevrouw de Rouw (0575) 55 06 84

Museum Smedekinck in Zelhem

Het (rolstoelvriendelijke) Museum Smedekinck is gehuisvest in de prachtig gerestaureerde historische boerderij Smedekinck. In 1341 werd deze boerderij al genoemd als leengoed van het door Ludger gestichte klooster in Werden (Duitsland). In 2005 en 2006 is deze boerderij geheel verbouwd en ingericht als Erfgoedmuseum. De exposities geven u een inzicht in de ontstaansgeschiedenis en leefwijze van de Zelhemmers door de eeuwen heen. Museum Smedekinck is tevens een unieke plek voor uw huwelijksfoto's of bruidsreportage.

 U kunt kiezen uit twee trouwruimten:  

  • De Deel; de voormalige deel is als trouwzaal geschikt voor 20 tot 80 personen
  • De Heerenkamer; dit is een trouwkamer voor een klein aantal mensen met de authentieke sfeer van weleer

Website: museumsmedekinck.nl
Contactpersoon: Mevrouw Olthof (0314) 62 11 81

Eigen locatie

Kasteel Hackfort

Kasteel Hackfort is geen vaste trouwlocatie van de gemeente Bronckhorst. Mocht u hier willen trouwen, dan kunt u onderstaande formulieren bij de melding voorgenomen huwelijk uploaden.

Andere locatie

Wilt u trouwen op een andere locatie in de gemeente Bronckhorst? Wij wijzen deze locatie dan voor één dag officieel aan als 'trouwlocatie'. Deze locatie moet aan een aantal voorwaarden voldoen.

  • De trouwlocatie moet een gebouw zijn met een ‘permanent karakter’, bijvoorbeeld een woonhuis of horecagelegenheid. Het gebouw heeft, als dat nodig is, de nodige vergunningen.
  • Een huwelijksvoltrekking in de open lucht mag wanneer het terrein bij een gebouw hoort, bijvoorbeeld in de tuin van een huis.
  • De eigenaar van de locatie stelt de locatie voor de duur van de plechtigheid ter beschikking aan de gemeente Bronckhorst. De locatie heeft voor de genoemde periode de status van ‘Huis der gemeente’.
  • Een huwelijksvoltrekking is volgens de wet een ‘openbare’ gebeurtenis. De locatie moet daarvoor voor de duur van de huwelijksvoltrekking voor iedereen bereikbaar en toegankelijk zijn.
  • U bent zelf verantwoordelijk voor de inrichting van de locatie. In ieder geval moet er een tafel, stoelen, toilet en omkleedruimte voor de trouwambtenaar aanwezig zijn.

Voldoet uw locatie aan de bovenstaande voorwaarden?

Deze documenten kunt u bij de melding voorgenomen huwelijk uploaden.