Buurtbemiddeling
Iedereen die een oplossing zoekt voor een conflict met buren kan bij Buurtbemiddeling terecht. Inwoners van Bronckhorst kunnen gratis terecht bij Buurtbemiddeling Buurtplein BV. Buurtbemiddeling is een samenwerking tussen Gemeenten, Woningbouwcorporaties en Politie.
Hoe werkt buurtbemiddeling?
In overleg met u wordt bepaald of het conflict bemiddelbaar is. Is dat het geval, dan maken we een afspraak voor een gesprek bij u thuis.
Wanneer u kiest voor bemiddeling, dan nemen de bemiddelaars contact op met uw buren voor een gesprek waarin hun versie wordt gehoord. Met instemming van beide buren wordt een bemiddelingsgesprek gehouden op neutraal terrein, onder begeleiding van twee onpartijdige bemiddelaars.
De getrainde, vrijwillige bemiddelaars vellen geen oordeel. Zij helpen u en uw buren het onderlinge contact te herstellen. Zij laten u samen met uw buren oplossingen voor het conflict bedenken die voor beide partijen aanvaardbaar zijn.
Wie kunnen overlast melden?
U kunt als buur of wijkbewoner een conflict of een probleem melden bij de coördinator buurtbemiddeling. Maar ook politie, woningbouwcorporaties, gemeenten en andere organisaties kunnen een melding doen. Voorwaarde is dat de mensen vrijwillig deelnemen aan de buurtbemiddeling.
Wanneer wel en wanneer niet?
Bijna alle ergernissen of overlastsituaties lenen zich voor buurtbemiddeling. De belangrijkste voorwaarde voor bemiddeling is dat beide buren de wil hebben om hun problemen op te lossen. Twijfelt u of buurtbemiddeling in uw situatie geschikt zou zijn? Neem contact met buurtbemiddeling op!
Voor conflicten waarbij sprake is van buitensporige agressie en/of alcohol- en drugs- problematiek, kunt u terecht bij politie Noord en Oost-Gelderland (0900) 8844.
Waar kunt u overlast melden?
U kunt uw probleem op de volgende manieren melden:
- E-mail: buurtbemiddeling@buurtplein.nl
- Telefoon: 06 53 70 32 07
Adres: Buurtbemiddeling Buurtplein BV Terborgseweg 21, 7001 GM Doetinchem